TUOREIMMAT ASIAT uutiset, viimeaikaisimmat lisäykset

Laita jo ylös tapahtumakalenteriisi:

🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠

MUULIPERJANTAI 5.8.

Karjaleiri starttaa MUULIPERJANTAINA, jolloin syvennytään luennon ja käytännön tutkailun kautta muulien maailmaan. Tämä sopii erityisesti sellaisille hevosihmisille, jotka mielivät hankkia muulin. Makeeta , eikö! Ks. lisää aiheesta leirit -> karjaleiri-välilehdeltä .

 

Karjashow  su 7.8. klo 12-14.

🤠🤠🐄🐄🤠🤠🐎

 

Myös : Karjankutsuhuutokilpailut. Yleisölle vapaa pääsy. feat Suomen aasiyhdistys ry.

Kasvattimme Rosinante 5v. on sisäänratsastettu ja kokeiltavissa nyt Vaasassa. Rosinante on Rockefeller-Michellino yhdistelmästä. Rockefellerhän on nykyään Kanadassa vaikuttava ori, edesmennen Romanovin täysveli!

Leirit 2022 Leirien alustava ohjelma "leirit"-välilehdellä

☀️☀️☀️☀️☀️🔥☀️☀️☀️☀️☀️

 

Pe 5.8.- su 7.8. Karjaleiri hevosille ja hevosihmiselle sekä muuleille/aaseille. KATSOJIA MAHTUU sekä AASEJA, MUULEJA!

Katsojia paikanpäälle mahtuu . Niistä sovittava erikseen. Aasit / muulit ovat aina tervetulleita ja niille on AINA tilaa :)   Yhteydenotot hevostenlaakso10@gmail.com

Harjoittelemme karjanajoon koulivaa tehtävärataa maasta tai selästä käsin. Sekä ajamme matalalla sykkeellä nuorkarjaa kilpailuun tähtäävin harjoituksin. Haemme aamuina lypsykarjan laitumelta ratsain, joten olethan aamuvirkku!

Kavioeläimille löytyy karsinapaikat, majoitus 2 hlön huoneissa. Sunnuntaina pidämme yleisölle avoimet harjotukset juonnetulla ohjelmalla, jossa yleisölle karjankutsuhuutokilpailu. Hinta aasiyhdistysläiset ilmaiseksi ja muut 50 €/hlö.  Plus mahdolliset valmentajien palkkiot jaetaan osallistujien kesken.

Sis lounas ja päivällinen sekä kahvia. Aamu/iltapalatarpeet tuo kukin itse. 

________________________________________________________________________

 

Leiriohjelmistotiedustelut hevostenlaakso10@gmail.com. Soittaa voi päivittäin klo  11-16

Ilmoittautumiset tekstiviestillä 040-7426496 tai mesengerillä tai whatsup.

VUODEN 2021 kohokohdat!

Tilalle on myönnetty kultainen Walter Ehnström säätiön mitali. 25 vuoden yhtäjaksoisesta Laatumaidon tuottamisesta.

Kasvattimme Royal Wall Street sai karjakilpailuissa Lopella 12.9. Team Penning 2. sijan Gretan kanssa. Onnea!

Tilan kasvatti Okaya sai jalostusarvostelussa 4.8.2021  Vaasassa 2. palkinnon. Esittäjänä Carina Kemppi.

 

Muulimiittingin karjanajotyöskentelyä 31.7. Roki ja Greta sekä Kaisa & Muuli

Muulimiittingissä 31.7. myös hevoset harjoittelivat. Tässä Workin Equitationin parissa kouluratsu Zapa.

NUORET HEVOSET NAUTTIVAT LUMESTA JA VAPAUDESTA

Hevoskasvatuksen haasteet ovat käyneet ylipääsemättömiksi

Ratsukasvatus - varsottaminen- on tilallamme katkolla, ehkä jopa ohitse. Niin mukavaa kuin se puuha onkin, niin lähisiittolaan emme pääse enää asioimaan (heillä työvoimapula) ja seuraava siittola onkin satojen kilometrien päässä. Näillä polttoainekustannuksilla on pakko nostaa kädet pystyyn. Ehkä tämä sota ja kaiken kallistuminen, taittaa nyt kamelin selän ja pakon edessä on varsottaminen lopetettava. Niin elähdyttävää kuin se työnä on. Se on vaikea asia tunnustaa, mutta toivotaan että joko tulee paremmat ajat tai löytyy muu asia, jossa voidaan käyttää ammattitaitoamme.

Hevoskasvatuksesta

5.2. 2018 Tässä vaiheessa on viimeistään tullut minulle selväksi hevoskasvatuksen palkitsevuus. Se ei ole rusetteja- eikä se  ole lehtien palstoilla kunniaa saati se ei ainakaan  ole rahantuloa. Se on siinä, että saa seurata hevosia eläiminä ja eläinperheenä. Kuinka jokainen tallin asukas on innoissaan uuden varsan syntymästä. Yhtäaikaa ovat ihmeissään ja ihastuksissaan siitä pienestä hevosesta, joka on talliin tupsahtanut. Emän ollessa huolissaan, etteivät vaan muut vie hänen aarreettaan. Ja kuinka siitä varsasta kasvaa talliperheeseen uusi jäsen, joka kehityksensä myötä muuttaa perheessä asemaansa. Edeten. Ottaen jonain päivänä kenties sen kokeneimman hevosen aseman ja johtavan heikompiaan.

Hevoskasvatus on sitä, kun joka kevät tuntee sisältään nousevan valtavan voiman. Voiman jota ei voi pidättää: lukemasta orikuvastoja. Jotenkin sitä tuntee silloin olevansa elossa.

Paras kiitos minkä kasvattaja voi saada, on se kun voi katsoa työnsä jäljen kauneutta ja sopusuhtaa. Sitä kasvun ihmettä, kuinka rumastakin ankanpoikaisesta kehkeytyy vuosien mittaa se kaikkein kaunein, josta kukaan ei olisi uskonut, että siitä niin upea kehkeytyy ! Siinä on se kiitos, joka on silmieni edessä joka päivä. -Monoska-

 

 

 


Yhteystiedot

Monosen Tila / Anu Ylä-Mononen 

LY 1138805-5 

Monoskylä, Virrat

Puh. 040-7426496

email: hevostenlaakso10@gmail.com

Löydät  meidät myös facebookista ja olen tavoitettavissa Messenger &whatsup-sovelluksella.